Filippinene

 

Utdanning på Filippinene:

På Filippinene er det skole-rett slik som i Norge. Det er imidlertid slik at man ikke automatisk følger sin klasse aldersmessig. Du går i den klassen som er på samme faglig nivå som deg. Dette gjelder særlig de fattigste som ikke har fått mulighet til å starte på skolen før de langt over alderen hvor det er vanlig å begynne på skolen. Det er også forventet at elevene har grunnleggende kunnskaper om bokstaver og tall før de begynner på skolen. Mange har ikke råd til å gå på skolen fordi de må betale skoleuniformer og noe skolemateriell selv. Det er også slik at i mange familier må alle i familien jobbe for å tjene penger til mat.

Barnas Fredsprisskolen i Cavite, Manila

Denne skolen er bygget i samarbeid med Mamas hope of heaven. Den ligger på en bevoktet tomt, på samme sted som sykehuset. Denne skolen er for de aller fattigste barna. Foreldrene er ofte arbeidsløse og har ikke mulighet til å sende barna på skolen hvis de ikke kan gå der gratis. Skolen er en førskole. Her lærer barna bokstaver, tall og grunnleggende hygiene. De har også gym. Hver dag er det to grupper med barn som får undervisning, en gruppe på morgenen og en gruppe på ettermiddagen. Til sammen ca 40 barn.

Førskoler i slumområder (Boracay, Dasmarinas m.fl.)

Mamas hope of heaven driver flere førskoler i ulike slumområder. Disse skolene er for barna som ofte jobber sammen med foreldrene sine på søppelplasser med å sortere plast. Å få gå på en førskole kan være veien ut av fattigdom, så det er veldig viktig at de får dette tilbudet.
Noen ganger bestemmer myndighetene seg for at de vil bruke slumområdet til andre ting. Da kommer de og river alle bygninger og de som bor der må flytte videre til et nytt slumområde.

Kontakt oss