Reisebrev Manila

 

Reisebrev fra Barnas Fredspris i Manila høsten 2016

Da vi landet i Manila måtte vi gjennom mange sikkerhetskontroller. Tora ble stoppet og ble fratatt passet sitt, fordi de mente at hun var for ung til å reise uten foreldrene sine, fordi hun er under 15 år. Vi måtte betale 500kr for å få tilbake passet og få henne med inn i landet. Heldigvis skjedde dette ikke med Selma fordi hun har fylt 15 år. Da vi kom frem til huset så vi at de hadde satt opp ett lysende skilt med Barnas Fredspris sin logo ved siden av førskolen som Barnas Fredspris har bygget. Dette var en ordentlig god velkomst!

 

Første dagen var vi med førskolebarna på feiringen av FN-dagen. De feiret denne dagen på etterskudd fordi de ville vente til vi kom. Alle barna hadde kledd seg ut i kreative og fargerike drakter som representerte forskjellig land. Vi gikk i ett lite tog i nærområdet. Læreren ville at vi skulle kåre en vinner av det beste kostymet. Dette syntes vi var litt vanskelig og være med på, ettersom en stor del av elevene har dårlig tilgang på penger og det var tydelig å se på kostymene deres også, men det måtte til.

 

Neste dag var vi med på feeding i slummen. På feedingen blir det delt ut mat til de barna som trenger det mest. De får ett veldig enkelt næringsrikt måltid. Vi hadde med oss masse klær hjemmefra i Norge som vi tok med oss ned og delte ut, og her fikk alle barna to plagg hver. Det var fint å se hvor glade de ble for så lite.

 

Senere dro vi til ett annet slumområde, der møtte vi Mark. Hver lørdag samler han noen av barna i området for å tegne og lage ting av søppel. Dette er fint fordi da får barna noe annet å gjøre. Vi delte ut en liten juiceboks og en bolle til de som var der.

 

Smokey Mountain er ett fjell av bare søppel. Søppelet har ligget der så lenge at det har blitt til en slags jord og da har det begynt å vokse masse trær og planter der. Da vi var der bodde det cirka 20 familier der. Dette er de fattigste menneskene vi har sett. Mange av barna gikk nakne og hadde søle langt oppover bena. For å få tak i vann måtte de gå langt. Vi delte ut litt klær til mammaene og en pakke ris til hver av familiene. Da vi ga marshmallows til barna ble de glade og ivrige og ville selvfølgelig ha mer.

 

Vi fikk også besøke 3 av førskolene Mama`s driver. Det var fint å se at alle skolene så bra ut og at barna trives. Vi kjøpte også bildebøker på engelsk, sakser, limstifter og en fotball til alle skolene. De ble veldig takknemlige for det de fikk. Dette er det vi har hjulpet med til de forskjellige førskolene i år:

 

Dette har vært en veldig spesiell og spennende tur for oss begge. Vi har lært veldig mye mer om hvordan andre mennesker har det og lever hver dag. Vi har sett og forstått at det er viktig å ikke bare tenke på seg selv, men bry seg om hvordan andre har det. Vi er stolte av den jobben alle skolene har gjort, og vi ser at det har gjort en stor forskjell i livene til mange mennesker.

Kontakt oss